Tyvärr är denna sida nedskalad för tillfället. Anledningen är att en bild som användes på en av intervjusidorna bröt mot upphovsrättslagen, därför plockades alla sidor bort av rädsla för att kanske någon ytterligare bild också skulle bryta mot densamma lag. Böter för förseelsen är betald men det sved lite i själen då detta inte är en kommersiell sida på något sätt. Dock respekteras anledningen till boten, klart att man ska ha koll på upphovsrättsliga bilder. Sidorna är återskapade utan bilder tills vidare.
Stockholm, augusti 2020.

#43 - Johnny "Ultrish" Holmqvist

Intervjudatum: 2015-10-30

xG

Född

Danderyd

Bor

Skarpnäck

Familj

Sambo + två vuxna barn

Efter en kortare tids uppehåll i intervjuserien är det dags igen. Och vad vore väl bättre än att börja med en riktig grönvit stjärna?!?

Som nummer 43 ut i ordningen kommer ingen mindre än poddstjärnan Johnny Ultrish Holmqvist. En man i yngre/mellan medelåldern som är oerhört aktiv på alla sociala medier som finns. Han är inte rädd att framföra sina åsikter om allt mellan himmel och jord. Ofta är det bajenrelaterat men diskuteras det (o)viktigheter någonstans är oddset lågt på att Johnny är där och petar. Vi hoppas också få lite bakgrundsskvaller från inspelningarna av Bajenpodden, en lektion i Jill Johnsons storhet och en typisk Ultrisk analys av Bajens herrlag i fotbolls nya arena sedan drygt två år tillbaka. Man kan bara hoppas att han tar frågorna på rätt sätt, inte lackar ur och drar igång en antikampanj mot intervjuserien på sociala medier. Då skulle vi vara rökta.

[När svaret kommer från Johnny är han på resande fot mot Halmstad för Bajens sista match i 2015 års allsvenska.]

Hej Johnny, hur är läget Just Idag?

Är det nu man ska svara att man är stark? Av mår förträffligt bra är på väg till årets sista bortamatch. Det blir en övernattning helt enligt traditionens regler.

Vi forsätter med en enkel fråga, hur blev du bajare?

Föds man inte till det? Nä faktum är att jag tog till mig Bajen när var runt 6-7 år när jag fick en kortlek av morsans kompis.
Men riktigt frälst blev man väl som alla andra -82 även om jag såg ett gäng matcher innan dess.
Men riktigt aktiv blev jag inte först -92 en så kallad lateblommer. Sen dess har man väl vart helt tappad i Hammarbys våld.

Berätta lite om din bakgrund (var är du uppväxt, gick du i skolan, hur såg dina barndomssomrar ut o.s.v.)

Jag är född som sagt Jakan. Men har flyttat mellan Orsa(Dalarna) och Stockholm minst 10 ggr så det har vart lite många skolor man fått tagit del av. Man kan väl säga att min uppväxt inte direkt vart trygg och stabil. Hela min uppväxt har varit stökigt hemma och i skolan. Vill inte gå in på så mycket detaljer och rota det. Men flytta hemifrån när jag var 16 och funkat bra sen dess .

Ibland är det så trist att man måste betala räkningar m.m. Vad sysselsätter du dig med för att lösa dessa uppgifter?

Asså man kan ju tro att man lever på att vara poddstjärna men det är skillnad på porr och podd rent ekonomiskt. Jag jobbar på Ica som jourchef. Var butikschef en gång i tiden men det blev för mycket timmar. Så jag valde att trappa ner och njuta lite av livet istället.

Kärt barn har många namn. Ultrish, vad är det för namn egentligen, hur har det uppkommit? Är det ett smek- eller artistnamn?

När internet kom så skulle alla ha ett alias för det var ju lite töntigt att vara sig själv. Så mitt alias blev Ultras och sen självklart å var det upptaget på många sidor på webben. Så det blev Ultrish i stället, önska det var roligare än så.

Du kallas även poddstjärnan efter dina eminenta insatser i Bajenpodden. Så här efter 160 sändningar av programmet, berätta, vem har varit den bästa respektive sämsta gästen i programmet? Vem är den ultimata gästen i framtiden? Går det att vara nykter under en inspelning?

Bästa programmet var väl inför Varberg? Aldrig lyssnat själv men tydligen var jag rätt berusad och höll fanan högt. Bästa gästen var helt klart Claes Hellgren. Skippar sämsta för fredens skull. Har tillräckligt med drama på internet :).
Drömgäst vore helt klart pinnen försöker dra lite i honom. Men det är inte helt lätt med tanke att han bor i Norrköping .

I det sociala mediesurret har du bland annat beskrivit dig själv som Spelnerd. Stämmer det fortfarande eller har du växt upp? Och som spelnerd vurmar du för "Rogue Spear, rainbow 6 serien". Vad i hela fridens namn är det?

Ohoj bästa spelet som gjorts. En version av counterstrike kan man säga så vet de flesta vad det är för typ av spel. Men just nu manglar jag ett mmorpg som heter anarchy online ett spel som är över 15 år gammalt. Men gillar att spela det är väl mitt sätt att drömma mig bort haha.

Du är tydligen nerd på flera plan, hur uttrycker sig ditt tekniknerd:ande?

Datorer har alltid vart kul men inte några djupare kunskaper lite HTML kunskaper finns väl men inte supernerd direkt.

Vad får just dig att gå igång? (fri tolkning av vad som avses)

Trångsynthet. Och generellt folk som inte visar empati.

Vilket är ditt första grönvita minne?

1978 mot Vsk 3-0 tror ja. Billy näta såklart.

Vilket är ditt mest minnesvärda grönvita minne?

Oj måste vara SM guldet även om matchen mot Vasalund -93 är vi gick upp var magisk. Ofantligt tryck på läktaren vad jag kan minnas.

Av alla spelare som lirat/lirar för Hammarby IF, vilken är din absoluta favorit?

För mig är Kennedy den störste av dem alla. Han är kungen helt enkelt och jag avgudar personen. Sjukt sympatisk och en stjärna som är både förebild på och utanför planen. Sån jävla bra ambassadör för Hammarby fotboll. Så lycklig att få träffa han.

Det är matchdag och Bajen lirar hemma. Hur ser din dag ut innan, under och efter matchen?

Inget speciellt är ingen person som måste göra några ritualer eller trams för att se matchen.

Var på Söderstadion under en match hittade man dig?

Tele2? Förr var det klacken men sitter numer på sektion 109 om det säger er något.

Nu har Bajens herrlag spelat drygt två år på arenan som ersatte Söderstadion. Hur lyder din analys av förändringen. Vad heter arenan enligt dig? Och hur god är nachosen egentligen?

Förutom att det inte är Söderstadion längre menar du? Tycker det är helt okej även om det finns brister som typ klacken och plastgräset.

Om du själv skulle spela i Bajen, vilket tröjnummer och vilken position i laget skulle du ha?

Haha anfallare, hur svårt kan det va...

För att vara en så gammal man är du oerhört aktiv på internet, hur många sociala medier/internetforum kan du mäkta med egentligen?

Är mest Twitter faktiskt. Sen är det väl en del forum mest IT relaterat.

Du har levererat över 75000 inlägg (tweets) på Twitter. Vilken tweet är din bästa hittills? Och hur många twittrare har blockat dig genom åren? Nämn gärna några och varför du blev "persona non grata".

Bästa vet jag inte spyr ur mig sjukt mycket skit haha. Blockad av en hel del v journalister mest så det gör inte så mycket då slipper jag ju läsa deras skit. Men Lundh blocka mig bara för jag sa att han var bitter för att han inte fick jobbet på hänt extra. Resten pallar väl inte att man är lite hmm burdus.

Jag har fått intrycket att du är en stor hundvän. Är det därför du ibland kan liknas vid en pitbull på Twitter när du kommer igång?

Mer bulldog haha...

Innan du blev tillfrågad om denna intervju, vad visste du om Bajen International?

Inte mycket faktiskt sett er banderoll, plus ditt twitterkonto . Är det pinsamt nu?

När du ska förkovra dig om Bajen, varifrån hämtar du denna information? (hemsidor, tidningar, sociala medier m.m.)

[Här sluddrar/sladdar Johnny, svar ej uppfattat...]

Sommaren 2010 avled Bajen Fans hockeyspelaren Freddie Ferm tragiskt under Midnattsloppet på Södermalm. Två år senare bildades föreningen Freddie Ferms Vänner (FFV) som du är ordförande för. Vad är ditt minne av Freddie och vad är syftet med FFV?

Minns inte Freddie mycket men sprang samma lopp som han den kvällen. Men att han var mycket speciell det har folk berättat för mig. Freddiferms vänner är en supporter intiativ för att stötta a laget i Hammarby hockey.

Du och Jill Johnson blir strandade på en öde ö. Vad händer sedan? Och förklara gärna din fäbläss för denna eminenta sångerska.

Asså hon är bara den perfekta kvinnan , musiken är inte direkt tilltalande men alla har vi våra brister tycker bara hon verkar vara sådär underbart kvinnlig och omhändertagande :)

I juli 2009 blev du månadens West Ham supporter på Svenska Fans. Grattis. Hur kom det sig och hur känns det just idag som ett WH-fan då de går som tåget?

Haha fan det hade jag glömt helt. Det är sjukt vilken klass dom visar och det är man knappast bortskämd med. Lite udda känsla men det är ju bara början av säsongen men går inte blunda för vad de presterat direkt.

I september 2010 köpte du en GPS-klocka, var det en handling av tekniknerden eller prylditon? Har du den kvar, var den så bra som du gav sken av då?

Den är kvar, haha funkar kalas både för löpning och cykel.

Vad är ditt framgångsrecept för en lyckad bortaresa med bajen? Och vilken är din "All time high" bästa bortatripp i grönvita sammanhang, och varför?

Minsk borta för den var så sjukt udda resa. Något man aldrig glömmer. Men en perfekt resa för mig är ju att få vara med polare och bara svina loss . Sen skadar det inte med seger såklart . Men som hammarbyare så får man oftast vara nöjd om det var en grym resa.

En anonym tipsare skickade in en läcker bild på dig från 1994. Ge oss hela historien bakom detta mästerverk.

Har inte ens minne av att någon tog det kortet. Ser inte helt nykter ut...

Vilka grönvita avdelningar/falanger är du medlem i?

Är egentligen ingen falang alls men är väl stöpt i Bara Bajare och hängt mycket med dem. På senare år så har jag tagit det lätt med falanger. En bra sås reder sig själv osv. Men är väl en del av basterds. Får kolla med mogge.

Av allt som du upplevt fram till dags dato, vad ångrar du mest?

Att jag inte åkte till Karlstad -89.

Hur ser ditt liv ut idag och din framtid de närmsta åren?

Jag är vaken nu.

Hur ser bajens framtid ut de närmsta åren?

Osäker men hoppas de kan bli Sveriges bästa klubb igen.

Tack Johnny för att vi fick ställa dessa frågor till dig, har du några visa avslutningsord till folket?

Ja, stötta Hammarby hockey det är dom värda.

Nästa intervjuoffer

Johnnys tips på en annan grönvit profil som skulle kunna bli nästa intervjuoffer

Leyeyeye skulle vara kul att läsa tror ja. Hon har bestämda åsikter vilket jag gillar. Går sin egen väg sånt gillar jag.
Johnny "Ultrish" Holmqvist

Länkar relaterade till intervjun

Johnny på Twitter (Klicka här)

Johnny på Facebook (Klicka här)

Freddie Ferms Vänner (Klicka här)

Freddie Ferms Vänner (Facebook) (Klicka här)

Månadens West Ham Supporter juli 2009 (Klicka här)

Bajenpodden, en poddradio om Hammarby IF (Klicka här)

Grönvita Profiler
Sedan 2012

© Grönvita Profiler 2012-2020