Tyvärr är denna sida nedskalad för tillfället. Anledningen är att en bild som användes på en av intervjusidorna bröt mot upphovsrättslagen, därför plockades alla sidor bort av rädsla för att kanske någon ytterligare bild också skulle bryta mot densamma lag. Böter för förseelsen är betald men det sved lite i själen då detta inte är en kommersiell sida på något sätt. Dock respekteras anledningen till boten, klart att man ska ha koll på upphovsrättsliga bilder. Sidorna är återskapade utan bilder tills vidare.
Stockholm, augusti 2020.

#32 - Mikael Almqvist

Intervjudatum: 2013-12-03

xG

Född

Esklistuna

Bor

Västertorp

Familj

Sambo

Intervjuoffer nummer trettiotvå hittar vi på långsidan, sektion "likdöda sitt" på nya Söderstadion. Det kära barnet Mikael Almqvist har många smeknamn därav bla Mickus och Måsen, kanske får vi höra uppkomsten av dessa namnvarianter.
Mikael är en Anglofil med kraftig inriktning på kläder och trainers, trots sin anglofiliska ådra har han inget favoritlag på de brittiska öarna och på Bajens bortaresor brukar han dricka en dryck med Engelsk touch.
Mikael är ombytlig vad gäller musik, dock så är Bob Hund ett band som ligger högt upp på hans lista över genuint bra originalband.
I sann Monty Pythonanda älskar Mikael att provocera. Han är en sann provokatör och kan provocera folk till vansinne, framgångsrikt på krogen, eller inte.
Vi får se vad denne intressante herre har att säga om sakernas tillstånd.

Hej Mikael, hur är läget Just Idag?

Bara bra!

Vi forsätter med en enkel fråga, hur blev du bajare?

Jag kommer från en familj utan något djupare sportintresse. Under tidigt 90 tal kollade jag på tv-sporten och Bajen lirade nån inomhusturnering i fotboll. Och jag gillade det jag såg och hörde. Där och då blev jag fast. Sen dröjde det ytterligare några år innan jag gick på matcherna.

Ricardo Pousette rekommenderade dig till att bli nästa intervjuoffer, vad känner du till om honom?

Vi träffades på en buss till Sundsvall 03 el 04 minns inte riktigt. Jag for väl runt i bussen och snackade som vanligt med folk och vi klickade. Sen har det fortsatt genom åren med en fördjupad vänskap. Han var en av grundarna till SB och den som drog hit otyget trumman vilken vi ofta diskuterar. Utöver det är han en jävligt go prick, alltid med ett leende på läpparna.

Berätta lite om din bakgrund (var är du uppväxt, gick du i skolan, hur såg dina barndomssomrar ut o.s.v.)

Uppväxt utanför Strängnäs där jag även gick i skolan och bodde fram till värnplikten då jag började flytta runt i Sverige pga utbildningar och jobb. Bott i Stockholm av och till sedan 99.

Ibland är det så trist att man måste betala räkningar m.m. Vad sysselsätter du dig med för att lösa dessa uppgifter?

Jag jobbar på Amfibieregementet med utbildning och rekrytering. När det gäller räkningar så betalas dessa oftast för sent.

Av allt som du upplevt fram till dags dato, vad ångrar du mest?

Jag ångrar inte så mycket. Jag kan dock önska att jag skulle ha tvekat mindre när jag var yngre och hoppat på saker utan att fundera så mycket.

Hur ser ditt liv ut idag och din framtid de närmsta åren?

Jobbmässigt hoppas jag på att byta avdelning då jag suttit på samma plats under de senaste sex åren.
Privat hoppas jag på barn med min flickvän. Så förhoppningsvis bli en medelålders småbarnsfar med nytändning på jobbet.

Du har sträckläst Katarina Kuicks bok "Jag hör till de få som kan leva". Får vi be om en uttömmande recension?

Nja uttömmande vet jag inte men jag gör ett försök.
Boken bygger på att författaren följer en person per match under det som skulle bli det sista året på Söderstadion, säsongen 2012. Mellan personporträtten följer ett temakapitel. Jag gillar den spridningen på persongalleriet som hon har i boken. Hon och Björn Qvarfordt har lyckats att täcka in alla dessa människor som av en eller annan anledning år ut och år in bevistar läktarna när Bajen spelar.
Hennes texter illustrerade med Björns fantastiska bilder gjorde att jag inte kunde sluta läsa. Jag vill uppehålla mig lite kring fotona i boken. De ser enkla ut men då ska vi inte glömma att Söderstadion var en fotogenisk arena, betongen, träbänkarna, gräset dimman/regndiset i strålkastarnas sken under höstmatcherna. Men jag tycker att det är i porträttfotona han verkligen lyckas med sina bilder.
Personerna som hon valt att följa är allt från välkända klackprofiler både från förr och dagsaktuella till människor som följt Hammarby under ett halvt sekel. Vi får i boken följa dessa personers rutiner under matchdag, med allt vad det innebär med öl på puben med polarna till middagsbjudning hemma.
Både författaren och fotografen är Bajare som följt klubben länge och har en bra insikt i supporterskapet. Detta gör att de tillåts komma personerna nära med garden nere. Jag tycker att de har lyckats att fånga essensen av supporterskapet och dess utlevnad på ett mycket bra sätt.
Temakapitlen behandlar supporterskapet och berör allt från besöksförbud, massans psykologi, säkerhetsarbete till språkbruket på läktaren. Det var de kapitel som rörde säkerhetsarbetet och den som repression som följt som jag uppskattade mest.
Det är en bok som handlar om Hammarby men jag tror att den engagerade supportern oavsett lagtillhörighet skulle uppskatta boken.

Som den vän av public service jag är så finns det givetvis andra böcker. Jag måste tipsa om de andra två böckerna som gavs ut efter flytten från vårt hem.

"Söderstadion forever" av Supportrarnas Matchprogram, Jonas Cederquist, Magnus Hagström, Johan von Friedrichs och Hasse Fridén. Den behandlar till största delen Söderstadion men läsaren får sig även dos Hammarbyhistoria sig till livs. Bland annat var vi spelade innan söderstadion byggdes och en del övrig kuriosa om vad som utspelat sig på Söderstadion.
Därefter behandlar boken ett gäng år per kapitel. Vissa delar har berörs djupare som exempelvis Sören Cratz, sista matchen den 23/6-13 men även ett statistikkapitel som torde göra kalenderbitarna lyckliga. Ett grymt bra jobb.

Den tredje och sista boken är "Mitt hjärtas hem" av Jens Kassnert. Denna kom nog ut först av dessa tre. Även detta en minnesbok över Söderstadion en fotobok med några korta texter insprängda. I dessa texter beskriver bla. Katten , Sören Cratz och Kennedy om vad som gjorde Söderstadion till det var och vad den betytt. Mycket fina bilder, även detta ett bra jobb.

Detta borde vara givna julklappar för Hammarbyaren.

Måndagen den 14:e oktober så anornades en demonstration på Medis. Du var där. Vad handlade det om och vilka av-/intryck fick du med dig därifrån?

Det var en manifestation mot det enligt praxis ( dvs bajenpraxis, att när det för första gången utdöms ett horribelt straff till Bajen så är det praxis. Lex Davies armbåge, lex minus tre poäng osv) totalt huvudlösa straff som disciplinnämndens gagballs utdömde.
Jag blev förvånad över den stora uppslutningen av folk från olika grupper och åldrar som var där, kändes som hela Bajenkollektivet var representerade.
Jag upplevde att det var en känsla av att det får vara nog med inkonsekvent bestraffning och att alla är med på tåget mot de fattade besluten. Det var bra talare med olika bakgrund inom Bajensfären. Budskapet var att det får vara nog med kollektiv bestraffning, det funkar inte. Det funkar inte med höga böter, spel inför tomma läktare, poängavdrag. De som inte gjort något skall inte straffas, det är dags för det personliga ansvaret.
Någonstans hade även media förstått att det inte funkar med kollektiv bestraffning. De artiklar och krönikor som skrevs dagarna runt manifestationen visade på att även fotbollsskribenterna börjat förstå att det inte är rätt väg att gå. Att det tagit så lång tid för dem att förstå är för mig en gåta. Det visar kanske även detta på avståndet mellan media, förbundet och supportrarna. Dock tror jag att ha media med oss är en förutsättning för att kunna förändra systemet. Om de inte skriver och driver debatten så är det svårt.
Manifestationen var initierad av Bajare och det var Bajare som dök upp på Medis men jag menar att det som låg till grund för manifestationen kan supportrar till flera lag känna igen sig i. Det totalt verklighetsfrånvända sätt såsom Svff och dess lakejer i disciplinnämnden väljer att använda sig av, mot framför allt de stora klubbarna, när incidenter inträffar. När klubbarna straffas även fast ordningsmakten inte haft något att invända mot själva arrangemanget ur säkerhetssynpunkt. Detta är något som det borde protesteras mer emot. När det dessutom inte blir några som helst reprimander mot de mindre landsortsklubbarna som har haft allvarliga brister i sina arrangemang.
Exempelvis, Brage borta när en träläktare pajar. Efter matchen ligger det en mindre majbrasa med trasiga plankor på innerplan.
Galet och snedvridet!

Du har en sambo som står helt utanför den grönvita sfären. Hur har det gått till? och hur funkar det i praktiken?

Nja det är väl en sanning med modifikation att hon står helt utanför. Hon känner mina polare som alla är inom Bajensfären. Dessutom får hon det tvivelaktiga nöjet att ta del av mina känslomässiga svängningar som den här klubben har en tendens att generera.

Hur ser din anglofiliska klädesgarderob ut? (Hoppas du inte har något prickigt då din sambo hatar detta mönster...).

Anglofil garderob vet jag inte riktigt men jag är i dagsläget ganska inspirerad av den nordengelska stilen från 80 talet. Med friluftsjackor, hikingprylar.
Sen gillar jag att ha kläder som jag i någon mån är ensam om att ha, eller snarare inte alla andra har. Sen om det syns eller inte är inte så viktigt utan det är snarare känslan att jag vet att de inte är så vanliga.

Du har tydligen gjort en dålig affär och sålt en exklusiv jacka till polare Jan. Berätta allt om detta.

Jag imponeras av din research!!
Jag tyckte att jag omfördelat en del av kroppsmassan och därför var jackan lite trång kring kistan, således skickade jag den vidare till Jan. Jag ångrar det som fan idag men han vägrar att sälja tillbaka den.

Hur har din fetisch för Trainers uppstått och hur många par har du egentligen?

Fetisch vet jag inte om jag skulle kalla det, snarare ett dåligt ekonomiskt sinne. Från att mer eller i mindre enbart glidit runt i band t-shirtar slitna jeans och nedgångna dojor så väcktes klädintresset för en tio år sedan. Jag köpte några par trainers på kort tid. Jag gillade känslan av nya fräscha dojor så jag köpte snabbt fler. Ju fler par skor man har desto lättare att hålla dem snygga.
Det är skorna som gör mannen.
Sen är jag en samlare och har lätt att snöa in på saker. Nu under en period så har det varit trainers som varit stort.
Jag har väl en 40-50 par.

Du kör stenhårt på principen lager på lager. Gäller det öl eller kläder?

Haha, både och.
Jag hatar att frysa därför klär jag mig oftast för varmt, lager på lager är som bekant det bästa sättet att hålla värmen.

Öl kan det väl inte bli för mycket av...

Vad får just dig att gå igång? (fri tolkning av vad som avses)

Snålhet och småsinthet gör mig galen.

Smeknamnet Mickus, var kom det ifrån och varför slutade det att användas?

Det var något som hängde med sedan jag var liten. I min generation var Mikael var ett jävligt vanligt namn så det blev enklare att använda ett smeknamn. För ett par år sedan så började vi i bekantskapskretsen att tilltala varandra med riktiga förnamn vilket gjorde att det dog ut.

Du har också kallats Måsen efter en incident på krogen. Hur uppstod det smeknamnet?

Då jag under en period jobbade i huvudsak helger så var jag oftast sen till innanmatchenpilsnern. Vid något tillfälle ringde jag till Rickard eller Jan som satt på vårt stamlokus, Tullen vid Skanstull, och bad dem beställa käk å en öl till mig. Den stressade servitrisen hörde fel på vem beställningen var ämnad för och under några år så benämndes jag Måsen på notorna på tullen. Detta uppdagades då vi en sen kväll satt kvar och nån ur personalen satte sig vid vårt bord och tog en drink efter avslutat pass och då frågade varför jag kallades Måsen?!
Vi förstod först inte vad hon menade.

Det hävdas att du byter musiksmak i omgångar, stämmer det? Hur kommer det sig och hur ser ditt musikintresse ut idag?

Det är väl en sanning med modifikation. Jag byter inte kanske inte riktigt smak men jag snöar in på och blir carried away ibland. Där är som om samlardjävulen slår sina klor i mig och jag kan fastna för ett band och köper och lyssnar i stort sett bara på det bandet under en period. Jag håller mig mångt och mycket inom samma spår tycker jag själv. Just nu lyssnar jag mycket på Steve Mason, Stone Roses och Angelic Upstarts, Gorillaz.
Nu på sistone har jag börjat snöa in på northern soul.

Bob Hund, finns det ett bättre liveband?

De är svårslagna framförallt om man upplevt dem på nittiotalet så är det en sån galen energi. Thomas Öberg ger ju allt och det finns liksom inga gränser för hans energi på scenen.

Små kattungar är väl gulliga, eller? Kan du berätta om din hatkärlek till djur, främst katter? Det finns ett rykte om ett trevåningshopp...

Haha! Din research imponerar än en gång.
Jag har inget emot husdjur bara jag själv inte drabbas eller behöver ta hand om dem, men ibland har man inget val. Vi har tagit hand om katter från Stockholms katthem och då är det inte de mest tillgivna katterna som kvinnan i mitt liv faller för. Förra hösten hade vi fått hem en katt och jag kom hem sent, tog en dusch och pga värmen lät jag, glömsk som jag var om den nya familjemedlemen, fönstret i badrummet stå öppet.
Jag väcks bryskt av min älskade kvinna som allt annat än i milda ordalag förklarade att hon inte var imponerad av mig! Katten hade rymt efter mindre än 24h i sitt nya hem. Vi bor som sagt på 3 våningen... Det blev en vecka där kvällar och nätter fylldes av letande i regnet med ficklampor, vittjande av fällor, sättandes upp lappar i grannskapet. Efter en vecka hittade vi honom vid liv ett par hundra meter från lägenheten och lyckades fånga honom i en fälla. Nu lever han i all välmåga som en inomhuskatt.
Fönsterbarnlåsindustrin fick en ekonomisk uppsving efter detta.

Du hade en ambition att bli lärare. Vad hände på vägen?

Då mitt dåvarande regemente drabbas av nedläggning 2004 så ruttnade jag på det gröna livet och tänkte mig en karriär som lärare. Kom in på lärarhögskolan hösten 05 och för att uttrycka mig milt så imponerade inte utbildningen på lärarhögskolan. Jag och pedagogikläraren drog definitivt inte jämt, att ha skrivit böcker om pedagogik kan nog vara bra men teori skall omsättas i praktik...
I den vevan så hörde Ricardo av sig och sa att de sökte en fritidsledare på den skolan han jobbade på i Tensta, jag sökte och fick jobbet.
Efter drygt två år i det civila med inrutade arbetstider, måndag-fredagsjobb 0700-1600 fick jag nog och sökte mig tillbaka till den gröna världen.

Du har frisörtalang och klipper dina polare. Men hur är det med ditt Page-projekt egentligen?

I ett anfall av begynnande medelålderskris efter att ha haft mer eller mindre kort hår under hela livet tänkte jag att det är dags att spara medan det finns nåt att spara. Detta till bekantskapskretsens muntrationer.
Själv så ruttnade jag av otålighet innan projektet slutfördes.

Du är en forumsnarkoman, av alla slag. Framför allt klädforum. Vilka forum är det du "knarkar"?

Jag gillar Proper Magazine, Sabotage Times bl.a.

Vilket är ditt första grönvita minne?

Det som jag beskrev i början.

Vilket är ditt mest minnesvärda grönvita minne?

För att flytta fokus och nämna något annat än fotbollsrelaterat så är det första guldet i handbollen då jag var med på dubbelresan till götet för handboll på lördagen och Kalmar och fotbollen på söndagen. Även känd som HugoBogo resan. Döpt efter drinken som var resans signum, Årstabrännvin och pepsi.
Förutom själva guldet på scandinavium så var det hur "Nollan" tjabbade med förbundspampar och fixade in oss fans på Guldfesten, samt hur han höll kvar spelarna på Kvarnen under söndagskvällen, tills vi anlände från kalmar, och bjöd oss alla på öl. Det är stort av en tränare att låta fansen vara delaktiga i firandet på det sättet. Skulle önska att fler tog efter.

Jag måste nämna två starka minnen till vilka har gjort stort intryck på mig och visar på det stora hjärta och engagemang som finns inom företeelsen som kallas HAMMARBY.
2006 drabbades en mycket god vän till mig, Patrik aka Räkan, av cancer. Efter en bortamatch mot öis så ropade Hällbom till sig Runa och överlämnade en matchtröja som kom tillbaka signerad av laget med en önskan om tillfrisknande.

Det andra är när vi sitter på bussen mot göteborg för att hämta hem det tredje raka handbollsguldet. Jag har med mig en stor Bajenflagga som täcker bussens bakruta. På vägen ner frågar Ullis ( hon jobbade tidigare med publikvärdarna på Söderstadion) om hon får låna den då Bajen glömt en flagga att hissa under matchen. Inga konstigheter den lämnades över.
När jag får tillbaka den så skickar jag ner den i väskan. Ullis hintar om att jag borde kolla på den. Även denna var signerad av svenska mästarna Hammarby.
Tyvärr finns han inte hos oss längre men gåvorna betydde mycket för honom. Nu pryder de hans föräldrars gillestuga tillika Bajentempel utanför Trelleborg.
För mig är detta stora grönvita minnen som jag alltid kommer att bära med mig.

Av alla spelare som lirat/lirar för Hammarby IF, vilken är din absoluta favorit?

Patrik "Pinnen" Andersson.

Det är matchdag och Bajen lirar hemma. Hur ser din dag ut innan, under och efter matchen?

Innan möts vi upp för några öl. Då det antingen blir en kasse nere vid Årstaviken eller ett par på Tullen. På väg mot Söderstadion brukar det bli en öl på Puben Gullmars.
Under matchen på nya arenan så rör jag mig oftast mellan sektionerna då jag inte funnit mig tillrätta ännu. Jag är för rastlös för att sitta.
Efteråt sorgeöl eller glädjeskål även det på Tullen med ett pit stop på puben, gullmarsplan.

Var på Söderstadion under en match hittade man dig?

I casual corner, griniga gubbars hörna, hörnet mot västra på norra läktaren eller som någon sa barnplatsen då det började dyka upp mycket småbarn där då Ulric, Mia (alltså inte med varandra!) med fler fick barn och stod kvar där.
Kär plats har många namn.

Du är ägare av en säsongskort till bajens nya arena. Enligt egen uppgift sitter du på sektion Likdöda Sitt. Kan du utveckla?

Likdöda sitt eller som arbetsnamnet var sjungande sitt. Det har inte blivit som det var tänkt, upplever att många köpte billiga sittplatsbiljetter där som tidigare suttit på Södra eller L och M på Norra. Det är inget drag, det är ganska oengagerat förutom runt oss. Det är också ganska långt från den aktiva delen av klacken som stått på kortsidan/kurvan. Därav att det inte händer så mycket där.
Då jag inte kan sitta still alltför länge så rör jag mig runt på läktarna. Jag har stått eller suttit på alla sektioner på nedre etage utom södra.

Du som är frilansande på läktaren, dvs inte tillhör någon supporterfalang. Kan du ge din högst objektiva syn på de olika supporterfalangerna?

Svårt! Men jag gör ett försök ,men det blir lätt att det mynnar ut i en "recension" vilket jag inte är intresserad av .

Det är inte den enskilda falangen som gör Bajen till det Bajen är utan det är den stora spridning av inriktningar och sätt att leva ut sin passion för företeelsen Hammarby. Det som i min värld har gjort oss så unika är att vi under ganska länge haft en stor och brokig klack. Det är ett stort ålderspann på läktarna med den lite äldre men röststarka delen. Den som är lite mer beroende av vad som händer på plan för att leva ut. De som både vill se matchen och sjunga. Den delen är utspridd över stora delar av västra men även på andra delar av arenan dels pga av de inte fick plats på "sjungande sitt" men även att många köpte plåtar på andra delar. Vad som händer inför nästa år ska bli spännande att se. Jag har en känsla att en hel del kommer att flytta tillbaka till klacken, troligen på långsidan.

Ultrasgrupperna som har en lite annan syn på hur passionen skall levas ut, flaggor, pyro och trummor. Nu vet jag att jag klumpar ihop dem som en grupp men jag vet att HU, SB och UB har sina egna sätt att köra på. De har min fulla respekt för sitt engagemang och sitt sätt att leva ut sin passion. För dessa grupper är en av utmaningarna att bibehålla den höga standard, som de själva lagt sig på, när generationsväxlingen kommer eller när de växer. Att få de yngre att ta för sig och föra traditionen vidare och vidareutveckla den inom respektive grupp. Ultrasgrupperna reser otroligt mycket och reppat på de flesta bortafighterna.

Den stora utmaningen inför kommande år är att komma överens eller åtminstone samsas på läktaren. Det som måste till inför nästa år är att klacken måste tajtas till, folk måste samlas närmre för att skapa tryck. Sen om det sker på långsida eller kortsida är egalt. Dock är jag inte på något sätt ett fan av norra kortsidan. Den är nedsänkt och konstigt byggd, mycket oklart hur den var tänkt att nyttjas.

Jag har förstått att det finns bla finns begränsningar i hur mycket folk som får släppas in på klacksektionerna mht brandutrymningsvägar. Detta får till följd att det inte går att fylla på så mycket som det gick att göra på gamla Söderstadion. Det blir även det en utmaning inför framtiden.

Sedan pratas det om drag eller tryck, folk pratar om hur det var på cupfinalen exempelvis och som om det var så det var jämt förr. Jag kan inte minnas att det var ett jävla drag över tiden förr. Det var toppar och dalar, och så måste det vara tror jag. Men jävlar vilka toppar det kunde vara. Men jag upplevde att det var mycket spelet som speglade av sig på läktaren och hur höga topparna var. Förr var det alltid matcherna på hösten som jag uppskattade mest, det var lite turister och de som var på plats kunde sångerna och tog i.

Det blev inte så mycket falangsnack eller det kanske det i och för sig blev.

Hur kommer det sig att du inte tillhör någon av bajens supportergrupper?

Jag gillar att röra på mig och tänka själv. Jag har aldrig varit en "gruppmänniska" på det sättet, jag har oftast gått min egen väg.
Däremot gillar jag de stora grupperna och snackar ofta med folket inom dessa oavsett om det är UB, SB HU eller BF.
Jag vill att det skall finnas en stark kultur men ser inte att jag skulle bidra till denna genom ett medlemskap.

Om du själv skulle spela i Bajen, vilket tröjnummer och vilken position i laget skulle du ha?

Nr 12 är vikt för mig då kan jag även praktisera 4-2-4.

Innan du blev tillfrågad om denna intervju, vad visste du om Bajen International?

Inte mer än att jag via någon länk hamnat på Grönvita profiler samt att jag sett er flagga i något sammanhang.

När du ska förkovra dig om Bajen, varifrån hämtar du denna information? (hemsidor, tidningar, sociala medier m.m.)

De officiella sidorna för respektive sport, Söderstadion, Bara Bajen bl.a.

Vilka grönvita avdelningar/falanger är du medlem i?

Fotbollen.

Hur ser bajens framtid ut de närmsta åren?

Med Nanne och Jingblad ombord så ser det ljusare ut än på länge.
Med risk för att bli kallad "sittibåtenbajare" så bör dessa ges tid. Visst känner jag att tålamodet tryter efter de senaste åren ökenvandring. Men jag vet att det inte finns några quickfix, det tar tid att bygga något från grunden. Så jag tror inte att de kommer att utlova något som de inte tror på.
Vi kanske inte går upp 14 men 15 tror jag definitivt att vi går upp.

Under bortamatcher sägs det att du har med en egenblandad Snake Bite. Stämmer det och vad är det för något?

Hälften torr cider, Old English eller Strongbow och hälften öl lager eller ljus ale föredrar jag. Kan med fördel spetsas med en skvätt koncentrerad svartvinbärssaft.
Detta har blivit något av ett signum för mig som bortaresedricka. Det blir enformigt att bara dricka öl. Det är läskande och jävligt gott! Du borde prova.
Dessutom är det lite av att sprida gospeln.

Det sägs att du är en sann provokatör. Stämmer det, eller blir du provocerad nu?

Ja jag har väl förstått att jag kan upplevas så framförallt är det väl Rickard Tennisberg som drabbas allt som oftast.
Men det är väl mitt sätt att få igång en diskussion.
Jag själv är inte så lättprovocerad förutom av folk som står på fel sida i rulltrappan, tvärnitar direkt efter rulltrappans slut, står i vägen när jag skall av tuben eller tricken, barnvagnar som prompt skall med in i det minsta utrymmet, ryggsäckar på folk som står i kollektivtrafiken, folk som snackar högt i mobiltelefonen, inte använder sig av blinkers när de kör bil dvs bristande hänsyn från mina medmänniskor gör mig galen...

Tack Mikael för att vi fick ställa dessa frågor till dig, har du några visa avslutningsord till folket?

Köp någon av böckerna som nämnts ovan, eller varför inte alla tre.
Gå på åtminstone på en eller två matcher i månaden på någon av våra vintersektioner.
Ge Nanne tid så är vi tillbaka i allsvenskan.
Se "made of stone" om Stone Roses återförening.

Nästa intervjuoffer

Mikaels tips på en annan grönvit profil som skulle kunna bli nästa intervjuoffer

Jag tycker att folket borde få reda på lite mer om en av Bajens mest beresta och engagerade Profiler. Han har länge nog flugit under den mediala och virala radarn, åtminstone under eget namn.

Nästa offer är Rickard "ROCCO" Tennisberg.
Mikael Almqvist

Länkar relaterade till intervjun

Jag hör till de få som kan leva - en bok om supporterkultur (Klicka här)

Söderstadion Forever (Klicka här)

Mitt Hjärtas Hem (Klicka här)

Drinken Snakebite (Klicka här)

Tullen bar & kök (Klicka här)

Mkt bra sida med om och med Northern Soul musik (Klicka här)

Grönvita Profiler
Sedan 2012

© Grönvita Profiler 2012-2020